aA
Kaltinimai Julianui Assange'ui seksualine prievarta nesusiję su tinklalapiu "WikiLeaks" ir jam pačiam derėtų tai pasakyti, trečiadienį sakė advokatas, atstovaujantis dviem švedėms, kurios apkaltino australą išprievartavimu.
Julianas Assange'as
Julianas Assange'as
© AFP/Scanpix

"Nėra absoliučiai jokio ryšio tarp to, ką teko išgyventi toms dviem moterims, ir "WikiLeaks, CŽV ar Amerikos administracijos", - sakė Claesas Borgstroemas.

Byla "absoliučiai nesusijusi su "WikiLeaks", pabrėžė advokatas.

"Norėčiau, kad Julianas Assange'as išeitų į priekį ir pats tai pasakytų, - sakė C.Borgstroemas žurnalistams Stokholme. - Tai būtų būdas išsklaidyti visus šiuos gandus".

C.Borgstroemas kritikavo 39 metų australą už tai, kad jis "ne tik užsiminė, bet aiškiai pasakė, jog ši byla yra sąmokslas".

"Jis žino, jog tai visiškai nesusiję su "WikiLeaks", - sakė advokatas.

J.Assange'as buvo areštuotas antradienį Londone pagal Švedijos išduotą arešto orderį. Stokholmo teismas siekia jį apklausti dėl įtariamų seksualinių nusikaltimų, tarp jų išžaginimo ir seksualinio priekabiavimo. "WikiLeaks" vadovas šiuos kaltinimus griežtai neigia.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.