aA
Ketvirtadienį Venesuelos šiaurėje netrukus po pakilimo parodomajam skrydžiui nukrito lenkų gamybos lėktuvas ir žuvo aštuoni lenkai bei penki venesueliečiai kariškiai, pranešė pareigūnai.
Dvimotoris lėktuvas "M28 Skytruck" nukrito 18 val. 45 min. Lietuvos laiku, tik pakilęs iš oro uosto Puerto Kabeljo mieste Karibų jūros pakrantėje, 155 km į vakarus nuo sostinės Karakaso.

"Lėktuvu skrido 13 žmonių, visi jie žuvo", - sakė Karabobo valstijos civilinės gynybos viršininkas Francisco Zambrano (Fransiskas Sambranas).

Tarp žuvusiųjų yra į Venesuelą šiuos lėktuvus tiekiančios lenkų kompanijos prezidentas, nurodė F.Zambrano ir pridūrė, kad avarija įvyko dėl techninių gedimų. Lenkijos ambasada tikrina informaciją, nes iš pradžių jai buvo pranešta, kad tarp žuvusiųjų yra penki lenkai.

Pastaraisiais metais Venesuelos armija nupirko daugiau kaip 10 lėktuvų "Skytruck", kuriuos gamina Lenkijos kompanija "PZL-Mielec". Vietos radijas pranešė, kad aštuoni lenkai atvyko į Venesuelą pademonstruoti lėktuvą. Aukų kūnai yra smarkiai apdegę, todėl kol kas neatpažinti.

Pasak oro uosto pareigūno, lėktuvas turėjo skristi į tarptautinį Simono Bolivaro oro uostą netoli Karakaso. Po pakilimo lėktuvas, kuris nukrito vos keli šimtai metrų nuo oro uosto tako ir užsidegė, su skrydžių kontrolieriais nebuvo susisiekęs.

Tai didžiausia lėktuvo katastrofa Venesueloje nuo sausio mėnesio, kuomet sudužus lėktuvui DC-3 žuvo visi 24 juo skridę žmonės, tarp jų - šeši JAV piliečiai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.