aA
Maskvos miesto teismo prisiekusiųjų žiuri pripažino vieną iš partijos "Liberalioji Rusija" pirmininkų Michailą Kodanevą organizavus deputato ir kito šios partijos sparno pirmininko Sergejaus Jušenkovo nužudymą, praneša Rusijos naujienų agentūros iš teismo salės.
S.Jušenkovas buvo nušautas Maskvoje 2003 metų birželį. Daugelis politikų žmogžudystę vadina "perdėm politine", susijusia su būsimaisiais rinkimais į Valstybės Dūmą. Beveik metais anksčiau buvo nužudytas kitas "Liberaliosios Rusijos" pirmininkas - Vladimiras Golovliovas.

"Liberalioji Rusija" buvo sukurta verslininkui ir aršiam prezidento Vladimiro Putino kritikui Borisui Berezovskiui finansiškai remiant. Tačiau netrukus prasidėjo nesutarimai, faktiškai suskaldę partiją. Vienai partijos daliai, kurios lyderiai oficialiai pareiškė atsisaką B.Berezovskio paramos, kartu su kitais vadovavo ir S.Jušenkovas, o verslininkui lojalios dalies vienu iš pirmininkų tapo M.Kodanevas.

Proceso metu M.Kodanevas visą laiką teigė neturįs nieko bendra su žmogžudyste. Jo bendrai iš dalies pripažino savo kaltę.

Kaltais pripažinti taip pat Aleksandras Vinikas, buvęs M.Kodanevo pavaduotojas, ir Aleksandras Kulačinskis su Igoriu Kiseliovu, kurie, tardytojų teigimu, buvo žmogžudystės vykdytojai ir tiesioginiai organizatoriai.

Po prisiekusiųjų verdikto teismas turi skirti bausmes kaltinamiesiems. Teismo nuosprendis bus paskelbtas kovo 23 dieną, praneša agentūros.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.