aA
Dėl Prancūzijos sotinėje ketvirtadienį iškilusio pavojaus saugumui kuriam laikui buvo sustabdytas "Eurostar" keleivinių traukinių eismas tarp Londono ir Paryžiaus. Kiek vėliau Prancūzijos policija pranešė, kad ant bėgių rastas daiktas pavojaus saugumui nekelia.
"Viename Paryžiaus rajonų turėjome incidentą, susijusį su saugumu. Dėl to vėluos kai kurie "Eurostar" traukiniai", - pranešė "Eurostar" atstovas spaudai pridūręs, kad tai turėjo įtakos "į Paryžių atvykstančių ir iš jo išvykstančių traukinių eismui".

Kiek anksčiau Prancūzijos valstybinė geležinkelio kompanija SNCF pranešė, kad policijai paskambinęs asmuo informavo apie įtartiną ryšulį, paliktą ant geležinkelio bėgių Paryžiaus šiaurėje dalyje. Vėliau paaiškėjo, jog tai buvo deguonies balionas, kuris "greičiausiai nekėlė jokio pavojaus", sakė SNCF.

Tuo tarpu britų policija pranešė, kad ketvirtadienį Anglijos pietuose, netoli "Eurostar" traukinių tunelio, uždarė dalį vienos vietinio geležinkelio linijos bei, remdamasi antiteroristiniais įstatymais, suėmė vyriškį.

"Buvo uždaryta geležinkelio atkarpa. Remiantis antiteroristiniais įstatymais buvo suimtas vyriškis, kurį šiuo metu apklausia policija", - sakė Kento grafystės policijos atstovė spaudai.

Pareigūnė pranešė, kad buvo suimtas 35 metų vyriškis, tačiau kiek vėliau nuramino, jog pavojus buvo kiek "perdėtas". "Žinoma, tai nėra taip pavojinga, kaip atrodė prieš tris valandas", - sakė ji.

Po praėjusios savaitės teroro išpuolių Madride, per kuriuos žuvo 201 žmogus, Prancūzijoje ir visoje Europoje buvo sustiprintas saugumas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.