aA
Per galingą sprogimą, kuris ketvirtadienį nugriaudėjo prie viešbučio Basroje Irako pietuose, žuvo mažiausiai keturi žmonės, sakė įvykio liudininkai. Dar mažiausiai du žmonės, tarp jų - vaikas, buvo sužeisti, sakė ligoninės darbuotojai.
Sprogęs automobilis Basroje
Sprogęs automobilis Basroje
© AFP/Scanpix
Sprogimas nugriaudėjo kitą dieną po to, kai automobilyje buvę sprogmenys sprogo prie viešbučio Bagdade. Per šį išpuolį, kaip pranešė JAV pareigūnai, žuvo maždaug 17 žmonių.

Saugumo pajėgos buvo pasirengusios išpuolių suintensyvėjimui prieš kovo 20-ąją - pirmąsias JAV vadovaujamos invazijos į Iraką metines.

Basroje, kuri yra šiitų dominuojamame pietiniame šalies regione, išpuolių buvo daug mažiau nei Bagdade ir sunitų gyvenamose teritorijose aplink sostinę.

Tuo tarpu trys žmonės žuvo ir dar 10 buvo sužeisti ketvirtadienį į šiaurę nuo Bagdado, kur buvo surengtas išpuolis prieš autobusą, vežusį amerikiečių vadovaujamos koalicijos finansuojamos irakiečių televizijos stoties darbuotojus.

Į autobusą, kuriuo važiavo televizijos "Diyala" darbuotojų grupė, užpuolikai pradėjo šaudyti prie Kanaano kaimo netoli neramaus Baakubos miesto, esančio 60 km į šiaurę nuo Bagdado.

"Trys žmonės žuvo ir dar 10 buvo sužeisti", - žurnalistams sakė vienas gydytojas Baakubos ligoninėje, į kurią buvo atvežti nukentėjusieji.

"Mačiau du vyrus prie automobilio, pastatyto pakelėje, o kai mūsų autobusas prie jų privažiavo, jie pradėjo šaudyti", - pasakojo Saadas Sadekas, kuris per šį išpuolį buvo sužeistas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.