aA
Penktadienį Vilniaus 3-sios apylinkės teismas patenkino kolonijos teikimą atleisti nuo likusios bausmės kalintį parlamentarą.

Vilniaus sustiprinto režimo pataisos darbų kolonijos teikime teismui buvo rašoma, kad nuteistasis A. Butkevičius savo elgesiu įrodė, kad pasitaisė. Seimo narys neturėjo nuobaudų, 3 kartus buvo paskatintas.

A. Butkevičius teismui pažadėjo sumokėti 50 tūkst. litų nuosprendžiu jam skirtą baudą. Jis teigė, kad būdamas kolonijoje, to padaryti negalėjo.

Teismo sprendimą per 5 dienas prokuratūra gali apskųsti aukštesnės instancijos teismui, tačiau to greičiausiai nedarys, nes neprieštaravo svarstant A. Butkevičiaus paleidimą į laisvę anksčiau laiko.

Teismui paleidus A. Butkevičių į laisvę, jis gali sugrįžti dirbti į Seimą. Jis žadėjo susitikti su savo rinkėjais. Kalėdamas Seimo narys gaudavo rinkėjų laiškų.

Prezidento vadovaujama malonės komisija kiek anksčiau nutarė nesvarstyti nuteisto Seimo nario malonės prašymo, kol jis nepasinaudojo visomis įstatymo galimybėmis išeiti į laisvę anksčiau laiko. Dabar jis galėtų patikslinti savo malonės prašymą, kad galėtų dalyvauti rudenį įvyksiančiuose Seimo rinkimuose.

A. Butkevičius buvo sulaikytas 1997 metų rugpjūtį, įtarus jį pasikėsinimu sukčiauti stambiu mastu. Seimo narį "Draugystės" viešbutyje Vilniuje sulaikė Generalinės prokuratūros ir Valstybės saugumo departamento pareigūnai, kai jis, iš bendrovės "Dega" vadovo Klemenso Kiršos ėmė 15 tūkst. JAV dolerių kyšį.

1998 metais Seimo narys buvo nuteistas kalėti pusšeštų metų, bauda ir turto konfiskavimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.