aA
Grupuotė, prisiėmusi atsakomybę už sprogdinimus Madride, paskelbė Ispanijai paliaubas. "Abu Hafs al-Masri" brigadomis pasivadinusi grupuotė, laikanti save vienu iš "Al Qaeda" padalinių, apie paliaubas pranešė Londone arabų kalba leidžiamam dienraščiui "Al-Hayat", praneša Britanijos "Sky News".
Traukinio vagonas po sprogimo Madride
Traukinio vagonas po sprogimo Madride
© EPA-ELTA
Teroristinė grupuotė teigė paskelbusi paliaubas, kurios leis įsitikinti, ar naujoji Ispanijos vyriausybė atšauks savo karines pajėgas iš Irako.

Grupuotė savo pareiškime paragino kitus Europoje veikiančios savo padalinius nesiimti jokių veiksmų ir teigė, kad toks sprendimas buvo priimtas po to, kai Ispanija nusprendė pakeisti savo valdžią. "Mes nusprendėme sustabdyti visas operacijas, kad įsitikintume, jog Ispanijos valdžia tikrai atšauks savo karius iš Irako".

Sekmadienį išrinkta Ispanijos socialistų vyriausybė teigė galbūt išvesianti savo karius iš Irako. Tokie planai svarstomi po Madride įvykdytų sprogdinimų, kurių metų žuvo 201 ir buvo sužeista daugiau pusantro tūkstančio žmonių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.