aA
Vėlų antradienio vakarą Panevėžio rajone, Masiokų kaimo teritorijoje, buvo užpulti ir apiplėšti trys namo automobiliu važiavę Estijos piliečiai. Užsieniečiai neteko nemažos pinigų sumos ir apynaujo automobilio.
Antradienio vakarą Panevėžio rajone, Masiokų kaimo teritorijoje, buvo užpulti ir apiplėšti trys namo automobiliu važiavę Estijos piliečiai. Apie 23 val. kelyje Ramygala - Panevėžys automobiliu „VW Passat“ važiavusius du vyrus ir moterį ištiko nelaimė. Netikėtai sprogo automobilio padanga. Sustojus kelkraštyje netoli miškelio pasikeisti rato, iš mašinos išlipusius žmones užpuolė iš griovio iššokę 4 ar 5 kaukėti plėšikai.

Užpuolikai estus pririšo prie medžių, tam panaudoję virves ir pačių užpultųjų šalikus. Palikę pririštus žmones sėdo į jų 2001-ųjų metų laidos išperkamosios nuomos būdu įsigytą automobilį ir nuvažiavo.

Išsilaisvinę iš raiščių Estijos piliečiai, nors ir turėjo mobilųjį telefoną, neskubėjo skambinti policijai, o apie kilometrą ėjo iki Ramygalos miestelio pakraštyje esančios degalinės. Iš ten jie paskambino į savo firmos atstovybės filialą Kaune ir pranešė apie užpuolimą.

Gavę pranešimą apie užpultus užsieniečius Panevėžio rajono policijos komisariato pareigūnai skubiai organizavo paiešką. Įvykio vietoje policininkai buvo jau po penkių minučių. Tačiau nakties metu estai negalėjo parodyti tikslios užpuolimo vietos.

Paaiškėjo, kad plėšikai ne tik atėmė automobilį „WV Passat“, bet pasisavino ir mašinoje buvusius Estijos piliečių asmeninius daiktus bei pinigus. Iš viso patirtą nuostolį, be mašinos, estai įvertino apie 10 tūkstančių litų.

Įvykis tiriamas.