aA
Jungtinių Tautų (JT) Tarptautinės atominės energetikos agentūros (TATENA) vadovas Mohamedas ElBaradei (Mohamedas ElBaradėjus) trečiadienį pareiškė, kad negali atmesti galimybės jog Iranas vykdo branduolinio ginklo programą.
Mohamedas ElBaradei
Mohamedas ElBaradei
© EPA-ELTA
Atstovų rūmų Artimųjų Rytų ir Vidurinės Azijos pakomitetyje M.ElBaradei buvo paklaustas, ar Iranas pradėjo branduolinį ginklavimąsi.

"Mes dar nieko neradome, tačiau aš neatmetu tokios galimybės", - sakė M.ElBaradei. "Žiuri dar svarsto", - pridūrė jis. Pasak M.ElBaradei, TATENA turi būti labai atsargi darydama pareiškimus apie galimą šalies branduolinį arsenalą.

"Mūsų pareiškimai gali nulemti karą arba taiką. Todėl mes turime būti labai atsargūs", - sakė jis.

Krizė dėl Irano vykdomų branduolinių programų kilo 2002 metų rugpjūčio mėnesį, kai viena šalies opozicinių grupuočių tremtyje paskelbė, kad Iranas slepia didžiulę urano sodrinimo gamyklą.

Vašingtonas kaltina Iraną, kad šis vykdo branduolinių ginklų programą, tačiau Teheranas teigia, kad jo branduolinės programos tikslai yra tik taikūs.

Pernai lapkričio mėnesį TATENA paskelbė ataskaitą, kurioje nurodė, jog kol kas neturi jokių įrodymų apie Teherano vykdytas branduolinio ginklavimosi programas. Vasario mėnesio atskaitoje agentūra jau nenurodė, ar turi kokių nors duomenų apie Irano uždraustą branduolinę programą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.