aA
Pietų Korėjos vyriausybė ketvirtadienį nusprendė neįsileisti į vietos rinką Japonijos kultūros produktų, taip protestuodama prieš japonų mokyklinius vadovėlius, kuriuose pagražinama Japonijos praeitis.
Geisha
Korėjiečių kultūros ir turizmo ministras Kim Han-Kilas neapibrėžtam laikui atidėjo rinkos atidarymą, sakė ministerijos atstovas spaudai. Pietų Korėja rengėsi įsileisti japonų popmuziką, televizijos programas, animacinius filmus ir filmus suaugusiesiems.

Kiek anksčiau dėl tų pačių istorijos vadovėlių, kuriuose, kaip teigia Pietų Korėja ir kitos Azijos valstybės, menkinami žiaurūs japonų nusikaltimai karo metais, Seulas sustabdė visus karinius mainus su Japonija.

"Jei Japonija nesiims realių žingsnių dėl tų vadovėlių, mes negalėsime iš naujo svarstyti galimybę įsileisti į rinką japonų produktų", - žurnalistams sakė Kim Han-Kilas.

Prieš kelis dešimtmečius įvestus japonų kultūros produktų draudimus Pietų Korėja palaipsniui naikino nuo 1998 metų, kai p rezidentas Kim Dae-Jungas apsilankė Japonijoje ir pažadėjo mažinti šių kaimyninių valstybių tarpusavio priešiškumą.

Japonų okupacija 1910-1945 metais Korėjos pusiasalyje paliko itin skaudžius prisiminimus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.