aA
Rusija neturi konkrečios vizijos, kokia bus tolesnė Kaliningrado srities raida, teigia Lietuvos Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Alvydas Medalinskas. Tai jis pažymėjo keturšaliame Rusijos, Lietuvos, Lenkijos ir Europos Sąjungos parlamentarų susitikime, prasidėjusiame ketvirtadienį Kaliningrade.
A.Medalinskas sakė, kad Lietuva yra pasirengusi įvairiausiems Kaliningrado srities raidos scenarijams, tačiau sprendimas turi būti pasiektas dialoge tarp Rusijos ir Europos Sąjungos.

"Mums kol kas nesuprantama, kaip Rusija vertina tuos privalumus, kuriais galėtų naudotis Kaliningrado srities gyventojai palyginti su visos Rusijos gyventojais - kas galima jiems, kas negalima visiems kitiems Rusijos gyventojams", - pažymėjo A.Medalinskas.

Lietuvos politikas mano, kad "Kaliningrado srities raidai turi būti panaudojamos ne tik Rusijos, bet ir Europos Sąjungos lėšos".

Jis taip pat teigė, kad "po surengtų didelių tarptautinių konferencijų, dialogų aukščiausiu lygiu, daugeliui Europos politikų paaiškėjo, kas yra Kaliningradas".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.