aA
Viename iš Las Vego motelių trečiadienį buvo suimtas 28 metų vyras, kuris Ohajo valstijoje nuo gegužės mėnesio šūviais iš pasalų terorizavo automobilių vairuotojus. Jis prie valstijos sostinės Kolumbo iš viso 24 kartus apšaudė pravažiuojančius automobilius.
Per išpuolių seriją žuvo 62 moteris, kurią mirtinai sužalojo automobilio dureles pramušusi kulka.

Įtariamas "kelių snaiperis" Charles'as A. McCoy'us (Čarlzas A. Makojus), policijos duomenimis, suimamas nesipriešino. Jis suimtas praėjus šešioms dienoms po to, kai pabėgo iš Ohajo. Azartinių žaidimų rojuje Nevadoje jis buvo atpažintas pagal policijos nuotrauką.

Suimtojo artimieji patvirtino, kad jaunas vyras yra psichiškai nesveikas.

Ohajo policija iki šiol nenustatė motyvo, kodėl įtariamasis šaudė į pravažiuojančius automobilius ir šalia kelio esančius pastatus. Dauguma šių incidentų įvyko per visą Ohają einančios automagistralės ruožuose į pietus ir vakarus nuo Kolumbo miesto.

Anot vietos žiniasklaidos, C.A.McCoy buvo išaiškintas, jo tėvui atnešus į policiją šautuvą, iš kurio, kaip paaiškėjo per tyrimą, buvo šaudyta devynis kartus. Šią savaitę policija paskelbė įtariamojo paiešką, o šeimos nariai sakė, kad paskutinį kartą jį matė praėjusios savaitės pabaigoje. Jo motina teigia, kad sūnus serga paranoidine šizofrenija.

"Kelių snaiperis", kaip jį praminė gyventojai ir policija, pradėjo siausti praėjusių metų gegužę. Jis nuo to laiko daugiau kaip 20 kartų apšaudė namus, mokyklos pastatą, stovinčius ir važiuojančius automobilius. Paskutinį kartą toks incidentas buvo užfiksuotas vasario 14 dieną.

Vienintele šio šaudymo serijos auka tapo 62 metų Gail Knisley (Geil Nisli), kurią kulka pakirto lapkričio 25 dieną, jai važiuojant 270-ąja automagistrale.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.