aA
Per Pakistano dalinių antiteroristinę operaciją pasienyje su Afganistanu nukauti mažiausiai 32 žmonės. Per įnirtingus mūšius žuvo 24 spėjami teroristai, tarp jų - užsieniečiai, bei keturi kareiviai. Apie tai antradienio vakarą pranešė valstybinė Pakistano televizija PTV. Į regioną nusiųstas pastiprinimas.
Karys, ginklas
Karys, ginklas
Pasienyje Afganistano pusėje jau pusantros savaitės vyksta JAV ginkluotųjų pajėgų operacija prieš radikalius islamo talibus ir teroristų tinklą "Al Qaeda". Manoma, kad kažkur pasienyje slapstosi ir "Al Qaeda" lyderis Osama bin Ladenas bei Talibano vadovas mula Omaras.

Trečiadienį iš Indijos į Afganistaną ir Pakistaną vyks JAV valstybės sekretorius Colinas Powellas (Kolinas Pauelas). Susitikimuose Kabule ir Islamabade bus kalbama ir apie kovą su terorizmu.

Pakistano armijos atstovas Schaukatas Sulatanas (Šaukatas Sultanas) savo pajėgų akciją pavadino "rutinine operacija prieš spėjamus teroristus". Slaptųjų tarnybų šaltiniai pradžioje kalbėjo apie aštuonis nukautus sukilėlius, tarp jų - čečėnus.

Pakistano prezidentas Pervezas Musharrafas (Mušarafas) pirmadienį pareiškė, kad pasienyje su Afganistanu slapstosi apie 600 užsienio kovotojų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.