aA
Rusijos gyventoją Jurijų Ustimenką antradienį Talino miesto teismas nuteisė kalėti iki gyvos galvos už penkių žmonių nužudymą, pasikėsinimą nužudyti dar du žmones, taip pat kelis kitus sunkius nusikaltimus.
Paskirdamas 22-ejų metų J.Ustimenkai laisvės atėmimo bausmę, teismas visiškai sutiko su prokuroru, kurio nuomone J.Ustimenkos kaltė visiškai įrodyta ir jam turi būti skiriama aukščiausia bausmė.

Drauge su J.Ustimenka teisiamas 36-erių metų Valerijus Požidajevas už dalyvavimą apiplėšime nuteistas ketveriems metams laisvės atėmimo lygtinai su trejų metų bandomuoju laikotarpiu.

Teismas taip pat priteisė J.Ustimenkai ir V.Požidajevui 6 200 kronų (1,3 tūkst. litų) nuobaudą; be to, J.Ustimenka turi sumokėti valstybei beveik 1,5 mln. kronų (beveik 331 tūkst. litų) kompensaciją už padarytą nusikaltimais žalą.

J.Ustimenkai dar reikės kas mėnesį mokėti Pensijų departamentui 1 226 kronų (270 litų) tol, kol tai bus būtina.

Drauge su V.Požidajevu J.Ustimenka taip pat turės sumokėti vienam nukentėjusiųjų 7 000 kronų (1,5 tūkst. litų) ir vienai bendrovei 24 800 kronų (5,4 tūkst. litų).

Pirmadienį ir antradienį teisme buvo skaitomas 89 puslapių nuosprendis. Skaitymas užsitęsė dvi dienas, nes kiekviena teksto pastraipa buvo verčiama į rusų kalbą.

Per parengtinį tardymą J.Ustimenka išsamiai papasakojo apie padarytus nusikaltimus, bet teisme pirminių parodymų atsisakė ir suvertė visą kaltę savo žuvusiam bendrui -D.Medvedevui.

Per J.Ustimenkos ir 21-erių metų D.Medvedevo padarytus nusikaltimus nuo 2002 metų vasario iki gegužės Estijoje ir Latvijoje septyni žmonės žuvo ir šeši buvo sužeisti.

J.Ustimenka kaltinamas penkių žmonių nužudymu, Medvedevui inkriminuojamos dvi žmogžudystės. Pats D.Medvedevas žuvo per susišaudymą su Latvijos policininkais.

Drauge su J.Ustimenka teisiamas 37-erių metų Valerijus Požidajevas, kuris, kaip mano kaltintojas, iš asmeninio keršto paskatų parodė J.Ustimenkai ir jo bendrui Medvedevui bendrovės "Paradiisiviljad" sandėlį Silamėjėje, kur buvo galima, apiplėšus buhalterį, pagrobti pinigų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.