aA
Pirmasis pilnas “Windows” programinės įrangos aktyvavimo procesas (“Windows Product Activation” - WPA) tyrimas, kurį atliko “Fully Licenced GmbH”, nustatė, jog identifikacinis aktyvavimo kodas, generuojamas sistemos aktyvavimo metu, susidaro iš dešimties techninės įrangos komponentų ir “Windows” serijinio numerio. Visa ši informacija siunčiama į “Microsoft” tarnybinę stotį.
"Windows XP"
Pakeitus daugiau nei tris kompiuterio komponentus, “Microsoft” programinė įranga gali pareikalauti atlikti registraciją dar kartą.

“Microsoft” į paskelbtus atlikto tyrimo rezultatus reagavo labai ramiai. “Nemanau, jog tai didelis atradimas. Anksčiau ar vėliau kažkas panašaus turėjo įvykti. Reikia pasakyti, kad ši firma atliko kruopščią analizę, tad pasitaikę netikslumai, mūsų nuomone, nedaro šių išvadų neteisingomis. Visa tai įrodo, jog mes gerbiame vartotojų teises ir daugelis mūsų klientų niekada nesusidurs su reikalu reaktyvuoti registraciją”, teigia “Microsoft” programinės įrangos vadybininkas Markas Croftas.

“Microsoft” atstovų teigimu, naujas registracijos procedūrų principas nepadarys kompiuterio labiau pažeidžiamu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.