aA
Šveicarijos paštas sekmadienį pranešė, jog tikrina "WikiLeaks" įkūrėjo Juliano Assange'o sąskaitą savo bankininkystės padalinyje, nes iškilo abejonių dėl jo nurodyto adreso Šveicarijoje.
Šveicarijos bankas kilus abejonėms dėl Assange'o adreso tikrina jo sąskaitą
© AFP/Scanpix

"WikiLeaks" internete skelbė detales apie "PostFinance" sąskaitą, į kurią buvo galima tiesiogiai pervesti aukas J.Assange'ui ir kitiems "WikiLeaks" darbuotojams. Ten skelbiama, kad sąskaita yra "Assange'o Juliano Paulo, gyv. Ženevoje".

"Turime išsiaiškinti, ar Julianas Assange'as tikrai gyvena Ženevoje. Patikrinimo metu jo pavardės Ženevoje neradome", - žurnalistams sakė "PostFinance" atstovas Marcas Andrey, patvirtindamas laikraščio "NZZ am Sonntag" pranešimą.

Pasak M.Andrey, patikrinimas tikriausiai užtruks kelias savaites, jo metu bus susirašinėjama su Australijos piliečiu J.Assange'u, kuris šiuo metu slapstosi.

Atstovas paaiškino, kad banko sąskaitos paprastai atidaromos Šveicarijos gyventojams ar užsieniečiams iš kaimyninių regionų. Žmonės iš tolesnių valstybių, tokių kaip Australija ar Jungtinės Valstijos, turi turėti kokių nors ryšių su Šveicarija, pavyzdžiui, verslo santykių ar namus.

M.Andrey atsisakė pateikti daugiau detalių apie tą sąskaitą, kurią saugo Šveicarijos bankininkystės slaptumo įstatymai. Jis nesakė ir to, kada minima sąskaita buvo atidaryta.

"Galime patvirtinti jums, kad jis turi sąskaitą, nes jis paskelbė tai savo interneto svetainėje", - pažymėjo M.Andrey.

Pagal pinigų plovimo prevencijos įstatymus ir bankams taikomus reikalavimus J.Assange'as privalo nurodyti savo tikrąją nuolatinę gyvenamąją vietą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.