aA
Kinijos pietvakariuose vienos interneto kavinės pastate sprogus neteisėtai laikytiems chemikalams, žuvo septyni ir buvo sužeisti dar 37 žmonės, sekmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida ir vietos pareigūnai. Sprogimas nugriaudėjo šeštadienį vakare, greta kavinės esančioje parduotuvėje, Kailio mieste Guidžou provincijoje. Ta interneto kavinė yra įrengta po vienu tiltu, sakoma miesto valdžios pranešime. Oficialioji naujienų agentūra "Xinhua" pranešė, kad aštuonių sužeistųjų būklė yra sunki.
Sprogimas Kinijoje
Sprogimas Kinijoje
© Reuters/Scanpix

Šeši žmonės žuvo iš karto, o viena moteris nuo smarkių nudegimų mirė sekmadienį, ligoninėje, praneša "Xinhua". Tyrėjai identifikuoja žuvusiuosius, tarp kurių yra vienas vaikas, nurodoma pranešime.

Minimoje cheminių medžiagų parduotuvėje pasienyje buvo sukrauti itin koncentruoto aliuminio chlorido ir natrio nitrito paketai, sakoma pranešime, bet nenurodoma, kaip jie buvo susprogdinti.

Policija sulaikė vieną asmenį dėl neteisėto chemikalų laikymo, o minėtos interneto kavinės bosas ir vadybininkas buvo sulaikyti apklausti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.