aA
"Microsoft" pristatė naujausios interneto naršyklės versijos "Internet Explorer 5.5" ("IE 5.5") pataisą, kuri įspės apie į vartotojo kompiuterį norimą įdiegti "slapuką" (cookie).
"Slapukai" yra diegiami norint atpažinti svetainę aplankiusį vartotoją bei išsiaiškinti jo pomėgius.

Patobulinus IE vartotojo paklausia ką daryti su siūlomu "slapuku". Vartotojas galės pasirinkti ar "slapuką" trinti ar leisti įrašyti į kompiuterį. Iki šiol šiuos veiksmus buvo galima atlikti įdiegus papildomas programas, stebinčias "slapukų" veiklą.

"Slapukai", galintys slapta stebėti vartotojo pirkinius ar kelionės maršrutus internete, jau ilgai kritikuojami privatumo ekspertų. Jų teigimu, surinkti duomenys gali patekti į "blogas rankas".

"Microsoft" atstovų teigimu, išleisti šią pataisą nuspręsta sužinojus vartotojų balsavimo rezultatus dėl "slapukų" ir po konsultacijų su privačios informacijos apsaugos grupėmis.

Kol kas pataisa bandoma, o viešai pasirodys maždaug už mėnesio.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.