aA
Mažiausiai 2 palestiniečiai žuvo, o dar 8 buvo sužeisti po to, kai trečiadienį Izraelio pajėgų "Apache" sraigtasparnis paleido raketą į pietų Gazoje esančioje pabėgėlių stovykloje susirinkusių žmonių būrį.
Izraelio tankas
Izraelio tankas
© EPA-ELTA
Mažiausiai 20 Izraelio tankų ir šarvuočių bei trys "Apache" sraigtasparniai auštant pradėjo reidą prie Izraelio ir Gazos pasienio esančioje pabėgėlių stovykloje.

Liudininkai teigia, kad įžengusios į Rafą Izraelio pajėgos ėmė šaudyti į palestiniečių namus. Šūviai bei sprogimai buvo girdėti ir prie sienos.

Medikai praneša, kad Izraelio "Apache" sraigtasparnis paleido raketą į pietų Gazoje esančioje pabėgėlių stovykloje susirinkusių žmonių būrį. Žuvo 2 ir buvo sužeisti 8 žmonės.

Izraelis reidą surengė po to, kai žydų vyriausybė leido imtis atsakomųjų veiksmų į dviejų savižudžių išpuolį Ašodo uoste, kurį įvykdė du "Fatah" ir "Hamas" judėjimų nariai iš Džabalos.

Dešimtys Izraelio tankų bei šarvuočių buvo pasiųstos į pasienį su Gazą. Manoma, kad taip rengiamasi didelio masto operacijoms Gazos ruože.

Gazos ligoninės paskelbė nepaprastąją padėtį ir rengiasi galimam dideliam palestiniečių aukų skaičiui.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.