aA
Vokietija nepritaria siūlymui nurašyti Rusijai buvusios Sovietų Sąjungos 42 mlrd. dolerių skolą Paryžiaus kreditorių klubui, pareiškė šalies kancleris Gerhardas Schroederis (Gerhardas Šrėderis), atvykęs į Didžiojo aštuoneto vadovų susitikimą Japonijos Okinavos saloje, pranešė agentūra Bloomberg.
"Rusija, ne trečiojo pasaulio šalis, o pasaulinė valstybė, pažymėjo G. Schroederis. Nurašyti skolas būtų visiškai ne tai, ko labiausiai reikia Rusijai. Realiai vertinant padėtį, tai jai neišeitų į naudą", pridūrė jis.

Drauge jis sakė, kad Vokietija, kaip didžiausia Rusijos kreditorė, pritaria siūlymui pasirašyti susitarimą atidėti jai užsienio skolos mokėjimą. Rusija primygtinai reikalauja nurašyti pusę skolos Paryžiaus kreditorių klubui. Rusijos vyriausybės nuomone, tai užtikrintų jos stabilią ūkio plėtotę, praneša agentūra.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.