aA
Malaizijos policija areštavo grupę afrikiečių, įtariamų pažadais paprastą popierių “specialių” chemikalų dėka paversti doleriais. Džordžtauno policijos pareigūnų teigimu, afrikiečių auka savo viso gyvenimo santaupas iškeitė į du maišelius su JAV dolerių kupiūrų dydžio popieriaus lapeliais bei kelis butelius su “specialia” chemine medžiaga.
Dollar
Pengagno “verslininkas” suprato buvęs apgautas tik tada, kai chemikalai popieriaus “nepavertė” doleriais. Vyras sukčiams atidavė apie 11 000 Britanijos svarų (63 000 Lt). Pasak pareigūnų, tyrimo metu buvo išaiškinti 5 įtariamieji sukčiavimu. Dar 25 yra sulaikyti, siekiant išgauti vertingų parodymų.

Su sukčiais “verslininkas” susitiko viešbutyje, kuriame jie pademonstravo ypatingas chemikalų savybes, pranešė vietos laikraštis “The Star”. Norėdami vyrą galutinai įtikinti, sukčiai jam leido iš “paprasto popieriaus padarytą” 20 dolerių kupiūrą iškeisti valiutos keitykloje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.