aA
Egipte sekmadienio rytą prasidėjo balsavimas parlamento rinkimų antrajame rate, surengtame po praėjusios savaitės pirmojo rato, kuris, opozicijos teigimu, buvo klastojamas siekiant užtikrinti pergalę valdančiajai prezidento Hosni Mubarako partijai.
Egiptas
Egiptas
© Reuters/Scanpix

Valstybinė televizija pranešė, kad rinkimų apylinkės buvo atidarytos 8 val. vietos (ir Lietuvos) laiku. Jos dirbs iki 19 valandos. Pirmajame rate buvo varžomasi dėl 508 vietų parlamente, o dabar dėl 283 vietų vyksta antrasis ratas.

Įtakingiausias opozicinis judėjimas - Musulmonų brolija, kuri kadenciją baigiančiame parlamente kontroliavo penktadalį vietų, - pasitraukė iš rinkimų pareiškusi, kad pirmajame rate nė vienos vietos nelaimėjo dėl suklastotų biuletenių ir kitų pažeidimų. Antrajame rate turėjo varžytis 26 Musulmonų brolijos kandidatai.

Valdančioji Nacionalinė demokratų partija (NDP), kuri Egipto politikoje dominuoja dešimtmečius, po antrojo rato garantuotai turės didelę persvarą parlamente.

Pareigūnai sako, kad balsavimas buvo laisvas ir teisingas, o visi skundai tikrinami, nors jie ir nepakerta bendro rinkimų patikimumo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.