aA
Neseniai parodoje “MacWorld” pristatytas “Apple” kubo formos kompiuteris su G4 procesoriumi sužavėjo nemažai lankytojų. Tačiau ši idėja nėra nauja ir S.Jobsas tikriausiai meldžiasi, kad šį kartą viskas baigtųsi laimingai.
Nemažai ypač vyresnių parodos lankytojų nesunkiai pastebėjo, jog “Power Mac G4 Cube” yra labai panašus į daugiau nei prieš 10 metų pagamintą kompanijos “NeXT” kubo formos kompiuterį.

“NeXT” 1985 metais įkūrė Steve’as Jobsas, palikęs kompaniją “Apple Computer”. 1988 metais jis pristatė “darbo stotimi” vadintą kompiuterį, kuris, jo teigimu, turėjo sukelti revoliuciją.

Iš viso buvo pagaminta apie 400 “NeXT Cube” kompiuterių. Šis kompiuteris, vietoje įprasto, turėjęs optinį diskelių skaitymo įtaisą, kainavo apie 10000 dolerių (40 tūkst. litų). S.Jobsas tuo metu tvirtino, jog šių kompiuterių idėja pasirodė per anksti ir todėl buvo nesėkminga.

“NeXT Cube” turėjo 16 MHz procesorių ir jame veikė “NeXTSTEP” programinė įranga, suvienijusi “NeXT” su aršia konkurente IBM. S.Jobsas tikėjosi, jog šis kompiuteris pakeis kompiuterijos pramonę, tačiau jo kaina pasirodė per aukšta.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.