aA
Rusijos pilietis Vitalijus Kalojevas, 2002 metais per lėktuvo katastrofą Vokietijos padangėje netekęs žmonos ir dviejų vaikų, sako, kad "galbūt" nužudė dispečerį, kontroliavusį oro erdvę tuo metu, kai įvyko tragedija, pranešė Šveicarijos policija.
48 metų V.Kalojevas buvo sulaikytas vasarį, kitą dieną po danų aviacijos dispečerio nužudymo priešais Ciūriche esančius jo namus.

Policija V.Kalojevo veiksmus traktuoja kaip kerštą.

Pasak Ciūricho prokuroro Pascalio Gossnerio (Paskalio Gosnerio), V.Kalojevas pirmadienį iš dalies prisipažino savo advokatui. Jis sakė ėjęs pas dispečerį reikalauti, kad šis atsiprašytų už katastrofą, nusinešusią 71 žmogaus gyvybę.

"Auką jis susitiko nusikaltimo vietoje ir su ja kalbėjosi, - sakoma P.Gossnerio pareiškime. - Vėliau jis nebesugebėjo savęs kontroliuoti ir dabar negali prisiminti, kas įvyko. Gali būti, kad jis jį užmušė".

Prokuroras taip pat pranešė, jog yra pakankamai įrodymų, kad įtariamasis stotų prieš teismą. Tyrimas tęsiasi.

V.Kalojevas per lėktuvo katastrofą neteko žmonos Svetlanos, 4 metų dukters Dianos ir 10-mečio sūnaus Konstantino.

Kompanijos "Skyguide" aviacijos dispečeris budėjo tuomet, kai 2002 metų liepos 1 dieną virš Bodeno ežero ore susidūrė Baškirijos lėktuvas Tu-154 ir kurjerių bendrovei DHL priklausęs orlaivis "Boeing 757".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.