aA
Lietuvos Prezidento Rolando Pakso, prieš kurį Seimas pradėjo apkaltą, pavyzdys rodo, jog Rusija tebesinaudoja sovietiniais metodais padėčiai kaimyninėse šalyse destabilizuoti, mano Didžiosios Britanijos savaitraštis "Jane`s Intelligence Digest".
Newspaper
Karines ir saugumo problemas nagrinėjančio Didžiosios Britanijos tyrimų centro "Jane`s Group" leidžiamam savaitraščiui ypač didelį nerimą kelia Rusijos specialiųjų tarnybų ryšiai su organizuotomis nusikalstamomis grupėmis bei Maskvos pastangos didinti savo politinę įtaką buvusios SSRS respublikose užkulisiniais metodais.

Leidinio nuomone, skandalas Lietuvoje atsiliepia Rusijos santykiams su Europos Sąjunga ir NATO. Anot "Jane`s Intelligence Digest", mėginimai destabilizuoti politinę padėtį Lietuvoje turi būti apsvarstyti NATO ir Rusijos Tarybos posėdyje.

Į Rusijos verslininką Jurijų Borisovą, kuris yra vienas pagrindinių skandalo Lietuvoje "aktorių", pirmoji dėmesį atkreipė vienos Vakarų šalies žvalgyba, kuri ir informavo Lietuvos valstybės saugumo departamentą apie jo įtartinus ryšius, rašo Didžiosios Britanijos savaitraštis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.