aA
Dešimties būsimųjų Europos Sąjungos narių komisarai antradienį kartu su dabartiniais ES vykdomosios valdžios nariais dalyvavo pirmajame bendrame posėdyje.
D.Grybauskaitė ir R.Prodi
D.Grybauskaitė ir R.Prodi
© Scanpix
Posėdyje kalbėta apie įvairius Europos Komisijai artimiausiu metu teksiančius atlikti darbus iki ES padidėjimo gegužės 1 dieną, apie Europos Parlamento rinkimus šių metų birželį ir naująją komisiją, kuri lapkritį pakeis dabartinę Europos komisiją, vadovaujamą pirmininko Romano Prodi (Romano Prodžio).

Dešimt vyrų ir moterų iš būsimų ES narių gegužės 1 dieną prisidės prie dabartinės 20 narių komisijos ir turės joje visas balsavimo teises.

Neturėdami oficialaus "portfelio", jie bus dabartinių komisarų "šešėliai", kad perprastų darbo Europos Komisijoje plonybes.

Beje, tikimasi, kad naujieji komisarai priims Prancūzijos vyriausybės pasiūlymą nemokamai mokytis prancūzų kalbos.

Balandžio viduryje vyksiančiame specialiame parlamento posėdyje jų dar laukia tam tikras patikrinimas.

Naujųjų (nuo gegužės 1 d.) ES narių Lietuvos, Latvijos, Estijos, Kipro, Maltos, Čekijos, Vengrijos, Lenkijos, Slovėnijos ir Slovakijos atstovai nusifotografavo su Europos Komisijos pirmininku R.Prodi.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.