aA
Uostamiesčio savivaldybės tarybos posėdžiuose gali atsirasti naujovė - "Klaipėdiečių tribūna". Joje miestiečiai galės tiesiogiai išdėstyti savo problemas politikams.
Rimantas Taraškevičius
Rimantas Taraškevičius
© ELTA
Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius artimiausiu metu politikams siūlys savivaldybės tarybos posėdžius pradėti piliečių pasisakymais iš tribūnos. Jeigu tarybos nariai pritars, nuo balandžio miesto gyventojams bus suteikta galimybė išsakyti problemas tiesiai savo rinktiems politikams - kiekvieno posėdžio pradžioje tam bus skirtas pusvalandis.

Pareikšti savo nuomonę įvairiais miesto gyvenimo klausimais, pateikti siūlymus ir pastabas apie tos dienos tarybos posėdyje svarstomas problemas galės visuomeninių organizacijų, įmonių, įstaigų atstovai ir visi miesto gyventojai, savo prašymą iš anksto užsiregistravę Gyventojų informavimo tarnyboje. Jos vedėjos Jolantos Braukylienės teigimu, vienam pranešėjui numatoma skirti 5 minutes.

Įkurti "Klaipėdiečių tribūną" siūloma atsižvelgiant į išaugusius klaipėdiečių poreikius reikšti savo nuomonę įvairiais miesto gyvenimo klausimais. Politikams, manoma, taip pat pravartu išgirsti rinkėjų valią ir nuolat jausti visuomenės pulsą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.