aA
Antradienį prasidėjo du Lietuvai labai svarbūs teismo procesai. Vienas- Konstitucinio Teismo- įtakos istorinius Lietuvos procesus. Šio teismo išvados gali į vieną arba į kitą pusę palenkti neapsisprendusius kaip balsuoti dėl apkaltos prezidentui Seimo narius. Jei dar kam nors kyla abejonių susipažinus su tona dokumentų, prie kurių kruopščiai dirbo Sakalo ir Sabatausko komisijos…
Bertrand'as Cantat - karikatūra
Bertrand'as Cantat - karikatūra
© DELFI
Kitas – žinomos prancūzų aktorės Marie Trintignant nužudymu įtariamo jos draugo roko muzikanto Bertrand'as Cantat teismo procesas – atitrauks visos pasaulio žiniasklaidos dėmesį nuo gėdingo ir išsitęsusio prezidentinio skandalo ir , reikia tikėtis, išgarsins Lietuvą teigiamesne prasme.

Iš tiesų, jau išgarsino: pernai vien Google naujienų paieškoje šis skandalas buvo 4-oje vietoje pagal užklausas naujienų paieškoje. Šiandien ši istorija buvo didžiausių Europos žiniasklaidos kanalų pirmuose puslapiuose, žinių anonsuose – nuo BBC iki NTV, o į teismo salę patenka net ne visi laimingieji, atstovaujantys didžiausius Europos leidinius. Puikiai suvaldžiusios situaciją skandalo pradžioje, Lietuvos teisėsaugos institucijos toliau nuosekliai tęsia savo misiją, tokiu būdu prisidėdamos prie teigimo Lietuvos įvaizdžio kūrimo pasaulyje.

O kur dar elementari verslo nauda – juk šimtai atvykusių žurnalistų ir teisininkų turės kažkur apsistoti, valgyti, jiems vertėjaus prancūziškai kalbantys lietuvaičiai...

Būriai žurnalistų ta pačia proga gal dar vieną kitą reportažą apie atsigavusį Vilnių ir kylančią naująją Lietuvą padarys. Reikia tikėtis, teigiamą, pastebintį progresyvius pokyčius šalyje, o ne kažkokias sapaliones apie Vilniaus gatvėmis važinėjančias ladas ir nuskurusius tautiečius kaip liūdnai pagarsėjęs airių žurnalistas.

Nors proga nelinksma, bet ir lietuviams bus šiokia tokia permaina bei atgaiva. Pamatys ir kitų nelaimingų žmonių, išgirs linksniuojant kitas pavardes, ne tik Jo Ekscelencijos ir Co. Nes žvelgiant į diskusijų laidas, nepaleidžia déjà vu nuojauta - tos pačios problemos su nedidelėmis variacijomis - trilerio ir komedijos elementais, tie patys veidai, tie patys argumentai ir kontrargumentai kaip ir prieš savaitę ar prieš dvi.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.