aA
Vilniaus universiteto (VU) rektorius Benediktas Juodka atleido iš darbo seksualiniu priekabiavimu viešai apkaltintą dėstytoją Petrą Butkų. P.Butkus iš darbo buvo atleistas pirmadienį vakare.
Priekabiavimas
Priekabiavimas
© DELFI
"Atsižvelgdamas į Vilniaus universiteto Ginčų komisijos išvadas ir į Senato komisijos nuomonę ir vadovaudamasis Darbo kodeksu, atleidau dėstytoją už pasinaudojimą pareigomis dėl asmeninių paskatų", - BNS sakė B.Juodka.

VU Ginčų komisija padarė išvadą, kad dėstytojo elgesys nesuderinamas su Vilniaus universiteto bendruomenės akademine dvasia ir vertybėmis. Komisija taip pat konstatavo, kad toks dėstytojo bendravimas su studentais pažeidė moralines normas.

P.Butkus buvo VU Filosofijos fakulteto Filosofijos istorijos ir logikos katedros lektorius.

Vasario pabaigoje per Lietuvos televizijos laidą "Panorama" buvo parodytas slapta nufilmuotas ryšių su visuomene specialybės antrojo kurso magistrantės Liepos Kiauleikytės ir P.Butkaus susitikimas. Sprendžiant iš transliuotos medžiagos, VU studentė iš dėstytojo buvo sulaukusi intymių pasiūlymų.

Filosofiją, logiką ir etiką dėstantis P.Butkus studentės kaltinimus anksčiau yra pavadinęs provokacija ir šmeižtu. Pareiškęs, kad L.Kiauleikytė išnaudojo jo patiklumą ir iš to neva turėjo naudos, dėstytojas įspėjo ketinąs bylinėtis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.