aA
Vilniaus policijos vadovai įpareigojo teritorinių sostinės policijos komisariatų bei Vilniaus apskrities policijos komisariatų vadovus susitikti su vidurinių mokyklų direktoriais ir išsiaiškinti turto prievartavimo, smurto atvejus mokyklose bei aptarti moksleivių saugumo užtikrinimo būdus.
Chuliganizmas, muštynės, smurtas
Chuliganizmas, muštynės, smurtas
"Kauno mieste įvykdyti nusikaltimai, susiję su nepilnamečių nusikalstamumu, parodė, kad ne visada pakankamas dėmesys skiriamas vidurinių mokyklų moksleiviams, jų apsaugai, mokyklų bei policijos bendradarbiavimui", - rašoma policijos pranešime.

Neseniai Kaune policija sulaikė teisto pilnamečio suburtą mokinių gaują, kuri nužudė du paauglius mokinius. Įtariama, kad jaunuoliai gali būti padarę ir daugiau nusikaltimų.

Policijos pareigūnai teigia, kad mokyklų administracija vengia teikti informaciją policijos įstaigoms arba ne visada sulaukia tinkamos policijos pagalbos.

Vilniaus policijos vadovai kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto departamento direktorių, prašydami tarpininkauti, kad vidurinių mokyklų direktoriai pritartų prieš mokinių reketavimą rengiamai akcijai ir asmeniškai joje dalyvautų.

Pasak viršininko pavaduotojo Sigito Mecelicos, sostinės policija tikisi, kad tiek Vilniaus miesto savivaldybė, tiek vidurinių mokyklų direktoriai pritars šiai akcijai ir dalyvaus susitikimuose bei pasirengs teikti siūlymus ir informaciją dėl neigiamų reiškinių mokyklose užkardymo.

Neseniai prieš mokinių reketą nukreipta akcija vyko Klaipėdoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.