aA
Kauno medicinos universiteto klinikose buvo apklausta negyvą kūdikį nupjauta koja pagimdžiusi Strielčių (Prienų r.) kaimo gyventoja. Pokalbis su gimdyve nedavė lauktų rezultatų.
Įvykį tiriančiam Prienų rajono apylinkės prokuratūros prokurorui 20-metė moteris pareiškė, kad ji pati iki šlaunies nukirpo savo kūdikiui dešinę koją.

Gimdyvė tvirtino, kad nusikaltimą įvykdė specialiomis žirklėmis, skirtomis pjaustyti paukštieną. Po komplikuoto gimdymo rimtų sveikatos sutrikimų turinti moteris klinikose bus gydoma dar apie mėnesį.

"Gal sustiprėjusi 20-metė ryšis pasakyti visą tiesą, nes iš pokalbio su ja jautėsi, kad moteris kažką slepia", - "Lietuvos rytui" teigė Prienų teisėsaugininkai.

Nukraujavusi ir karščiuojanti gimdyvė į Prienų rajono ligoninę buvo atvežta birželio 29-ąją. Čia ji pagimdė negyvą, bet visiškai išsivysčiusį berniuką nupjauta koja.

Tą pačią dieną dukters rankinėje motina rado į polietileno maišelį įvyniotą naujagimio galūnę. Rudenį 21-ąjį gimtadienį švęsianti Strielčių kaimo gyventoja viena jau augina 2 metų sūnų. Praėjusį savaitgalį ji ketino būti vyriausiąja pamerge sesers vestuvėse.

Artimieji tikino nežinoję, kad siuvėja dirbanti moteris laukiasi kūdikio. Prienų prokuratūroje yra iškelta baudžiamoji byla motinai dėl savo naujagimio tyčinio nužudymo.

Medicinos ekspertai patvirtino, kad dešinė berniuko koja buvo nupjauta jam esant dar gyvam ir vaisius mirė nuo sužalojimo. Gimdyvės sesuo Kristina Raulinaitytė "Lietuvos rytui" teigė, kad sesuo galėjo būti prigrasinta nesakyti tiesos.

"Lietuvos rytas"