aA
Po permainų Vilniaus valdžioje atsiras ir naujas vicemeras. Atrodo, kad šis postas bus siūlomas Lenkų rinkimų akcijos nariui Jaroslavui Kaminskiui, rašo „Vilniaus diena“.
Jaroslavas Kaminskis
Jaroslavas Kaminskis
© A.Solomino nuotr.

Vieno vicemero kėdė liko laisva, kai pavasarį atsistatydino Liberalų sąjūdžio atstovas Vidmantas Martikonis. Jis taip pasielgė po to, kai tuometę valdančiąją koaliciją Vilniuje sudariusios partijos atsisakė dirbti su Liberalų sąjūdžiu. Naujas vicemeras tuomet taip ir nebuvo išrinktas, o merą Vilių Navicką iki šiol pavaduoja trys vicemerai – socialdemokratas Romas Adomavičius bei liberalcentristai Gintautas Babravičius ir Stanislovas Šriūbėnas.

Gruodžio 15 d. vyksiančiame miesto tarybos posėdyje sostinės politikai balsuos dėl V. Navicko atstatydinimo ir konservatoriaus Raimundo Aleknos išrinkimo naujuoju meru. R. Alekna patvirtino, jog tame pačiame posėdyje planuojama išrinkti ir ketvirtąjį miesto vicemerą.

„Taip, naujo vicemero kandidatūra tarybai bus teikiama, tačiau kol nepasirašyta naujos valdančiosios koalicijos sutartis, tikrai negaliu pasakyti, kam bus siūloma užimti vicemero kėdę. Manau, kad koalicijos sutartis bus pasirašyta kitą savaitę, tada galėsime kalbėti konkrečiai“, – dienraščiui teigė konservatorius.

Naujojoje valdančiojoje koalicijoje dirbs konservatorių, socialdemokratų ir liberalcentristų frakcijos. Galimybę prisijungti prie valdančiųjų svarsto Liberalų sąjūdis ir Lenkų rinkimų akcija, todėl vicemero postas turėtų būti pasiūlytas vienam iš šių frakcijų narių.

Atviresnis nei R. Alekna buvo vienas sostinės Liberalų sąjūdžio lyderių V. Martikonis. Pasak jo, Liberalų sąjūdis dar labai rimtai svarsto, ar jungtis prie valdančiųjų, o vicemero postą esą užims Lenkų rinkimų akcijos frakcijos pirmininko pavaduotojas J. Kaminskis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.