aA
Pirmąsias metines mininti Lietuvos liaudies partija (LLP) priekaištauja Andriaus Kubiliaus Vyriausybei dėl nekompetencijos ir negebėjimo spręsti šalies ekonomikos, finansų ir socialines problemas.
Kazimira Prunskienė
Kazimira Prunskienė
© A.Solomino nuotr.

"LLP ragina Lietuvos partijos ir Seimo narius susitelkti vieningai opozicijai prieš Lietuvą alinančią konservatorių valdomos koalicijos politiką ir užtikrinti, kad ši Vyriausybė kuo greičiau pasitrauktų. Delsimas ir laukimas kitų rinkimų, nekoreguojant Vyriausybės politikos, gali ilgam sužlugdyti ekonomikos ir socialinį stabilumą", - sako LLP pirmininkė, ekspremjerė Kazimira Prunskienė.

Jos teigimu, ekonominė-finansinė krizė Lietuvoje yra pasiekusi gilų dugną, o valdančiųjų partijų pranešimai apie situacijos gerėjimą neatitinka tikrovės.

Šeštadienį vykstančios LLP konferencijos dalyviai pažymėjo, kad Lietuvos nacionalinio biudžeto pajamos per dvejus metus sumažėjo trečdaliu - 8 mlrd. litų.

"Vyriausybė šį lėšų praradimą bando kompensuoti neproporcingai dideliu skolinimusi - valstybės skola nuo 17 mlrd. litų 2008 m. išaugo iki 35 mlrd. litų 2010 m. Nepateisinama, tai, jog valstybės vardu ir jos ateities sąskaita buvo skolinamasi pačiomis nepalankiausiomis sąlygomis - nepagrįstai aukšta palūkanų norma. Šią dabartinės Vyriausybės primestą finansinę naštą kentės dar ne viena Lietuvos žmonių karta", - sakoma šeštadienį LLP priimtoje rezoliucijoje.

Gina draugystę su Rusija

K. Prunskienės vadovaujama partija taip pat pareiškė pritarianti iniciatyvoms skatinti ir remti Lietuvos verslo augimą bei rinkų plėtrą tiek ES, tiek ir Rytų Europos šalyse. Pasak K. Prunskienės, ypač palanku dirbti su partneriais Rusijoje, jos regionuose, Baltarusijoje, Kazachstane ir kitose, kur ekonomikos potencialas ir prekių bei paslaugų vartojimas turi ilgalaikę tendenciją augti, kur mūsų prekės žinomos ir mėgstamos.

"Ilgamečiai draugiški santykiai su kitomis šalimis, tarp jų su kaimynės Rusijos kolegomis - mokslininkais, ir politikais, ekonomikos subjektais visuomeninėmis organizacijomis, leidžia patikimai kurti naujas bendradarbiavimo sritis ir projektus, siekiant abipusės naudos. Mes nepasidavėme konservatorių spaudimui ir jų išpuoliams, kaltinant mane ir visą partiją esant prorusiška. LLP pasisako už subalansuotą užsienio politiką, kuri turi išmintingai orientuota į nacionalinių interesų įgyvendinimą", - konferencijoje sakė K. Prunskienė.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.