aA
Švedų prokurorė antradienį pareikalavo iki gyvos galvos įkalinti vyrą, kuris prisipažino nužudęs užsienio reikalų ministrę Anną Lindh (Aną Lind) ir kuris teigė, kad tai padaryti jam liepė "balsai" jo galvoje.
Mijailo Mijailovic
Mijailo Mijailovic
© Reuters/Scanpix
25 metų Mijailo Mijailoviciaus (Michailo Michailovičiaus), kuris nesėkmingai mėgino pareikšti, kad yra nesveikos psichikos, teismo procesas antradienį atnaujintas po to, kai teismas pripažino psichiatrų išvadas, jog jis nesirgo psichikos liga, kai rugsėjo mėnesį 10 kartų peiliu smogė A.Lindh. Tai reiškia, kad nėra jokių kliūčių skirti jam laisvės atėmimo bausmę, jei jis bus pripažintas kaltu.

"Pamatęs Anną Lindh Mijailovicius nusprendė pulti ją su peiliu ir nužudyti. Užpuolimas buvo smarkus, stiprus ir agresyvus, - teismui sakė prokurorė Agneta Blidberg. - Šis nusikaltimas buvo visiškai neišprovokuotas. Mijailoviciui už žmogžudystę derėtų skirti kalėjimo iki gyvos galvos bausmę".

Serbų imigrantų šeimoje gimęs M.Mijailovicius, kuris buvo išmestas iš aukštosios mokyklos, prokurorei detaliai pasakojant apie ministrės nužudymą vienoje Stokholmo parduotuvėje, sėdėjo abejingas.

Apžėlęs barzda ir apkūnesnis, nei buvo rugsėjo mėnesį, M.Mijailovicius tylėjo, o paklaustas, ar nori kalbėti, papurtė galvą.

Teismo nuosprendis bus paskelbtas kovo 23 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.