aA
Ispanijos policija mano nustačiusi praėjusios savaitės išpuolio Madride, kuris pareikalavo 200 gyvybių, vykdytojų asmenybę - remdamasis saugumo šaltiniais laikraštis "El Pais" antradienį rašo, kad bombas keturiuose priemiestiniuose traukiniuose tikriausiai susprogdino šeši marokiečiai.
Susprogdintas traukinys Madride
Susprogdintas traukinys Madride
© EPA-ELTA
Vieną šių asmenų, kuris jau suimtas, atpažino du gyvi likę liudininkai, kurie sakė matę jį prieš pat sprogimus.

"El Pais" rašo, kad įtariamasis Jamalas Zougamas (Džamalas Zugamas) palaikė ryšius su kai kuriais tų asmenų, kurie buvo suimti dėl praėjusių metų gegužės sprogimų Kasablankoje, per kuriuos žuvo 45 žmonės, tarp jų - 12 kovotojų mirtininkų.

Su Vidaus reikalų ministerijos pareigūnais susisiekti kol kas nepavyko.

Šaltiniai policijoje laikraščiui sakė manantys, kad minimi šeši marokiečiai gali būti ne visi ketvirtadienio išpuolių vykdytojai. Įtariama, kad su tuo susiję kovotojai ir iš kitų valstybių.

Tuo tarpu Maroko pareigūnai suabejojo teorijomis dėl kokio nors tiesioginio ryšio, siejančio išpuolio Madride vykdytojus marokiečius su radikaliaisiais islamistais, surengusiais išpuolį Kasablankoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.