aA
Paukščių gripo proveržis pareikalavo aštuntosios gyvybės Tailande. Mirusioji - 39 metų fabriko darbuotoja, kuri mirtinu virusu užsikrėtė nuo jos kaimynystėje auginamų kovinių gaidžių, antradienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.
vištos
Viename iš Lietuvos paukštynų vištoms irgi karšta..., aut. Vytautas Ribikauskas
Anot ministerijos pareiškimo, moteris mirė praėjusį penktadienį, po 12 dienų, kai buvo ji pradėta gydyti nuo viduriavimo.

Vietname nuo paukščių gripo mirė 15 žmonių.

Tailando Vyriausybė pareiškė, kad imsis baudžiamųjų veiksmų prieš kovinių gaidžių savininkus, jei šie nepraneš apie infekciją. Koviniai gaidžiai - dažnai vertingi paukščiai. Dalis augintojų kaltinami, kad, plečiantis epidemijai, slėpė savo augintinius.

Tailande kovojant su paukščių gripo atmaina H5N1 buvo nužudyta maždaug 35 mln. vištų.

Tailandas - ketvirta valstybė pasaulyje pagal paukštienos ir paukštienos produktų gamybos apimtis ir viena labiausiai nuo paukščių gripo nukentėjusių šalių - tikėjosi epidemijos pabaigą paskelbti šią savaitę. Dabar žinybos tvirtina, kad to padaryti iki balandžio nepavyks.

Anot ministerijos, dar keturi tailandiečiai, kurie nuo proveržio pradžios užsikrėtė paukščių gripu, jau visiškai pasveiko ir buvo išrašyti iš ligoninių. Dar 114 žmonių, anot ministerijos, kenčiančių nuo plaučių infekcijų ir gripo, yra tiriami, kad būtų įsitikinta, jog nėra užsikrėtę virusu.

Kaip jau pranešta, Kinija antradienį paskelbė sėkmingai pažabojusi visus 49 paukščių gripo protrūkius. Neužregistruota ir naujų žmonių užsikrėtimo atvejų. Tačiau, nepaisant optimistiškų naujienų, naujų ligos protrūkių galimybė išlieka didelė. Šiaurės link migruojantys vandens paukščiai vis dar gali platinti paukščių gripo sukėlėjus. Liga taip pat gali ateiti ir iš kaimyninių šalių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.