aA
Penktadienį Vilniaus apygardos prokuroras Mindaugas Bliuvas teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl šaunamaisiais ginklais ginkluoto nusikalstamo susivienijimo organizavimo, vadovavimo jam bei dalyvavimo jo veikloje, dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu, neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis, dėl netikrų pinigų laikymo bei asmens dokumento neteisėto įgijimo ir laikymo. Tyrimą šioje byloje Vilniaus apygardos prokurorai kartu su Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnais baigė rugsėjo 23 dieną.
Ginkluotoje vilniečių narkotikų prekeivių gaujoje - 60 narių
© DELFI / Ainis Gurevičius

Pranešimai apie įtarimus dėl nusikalstamo susivienijimo organizavimo, vadovavimo bei dalyvavimo jo veikloje buvo įteikti daugiau kaip 60 asmenų. Dalis jų už grotų atsidūrė praėjusių metų gruodį, kiti – šiemet vasario mėnesį. Baudžiamojoje byloje, perduotoje Vilniaus apygardos teismui, yra 27 įtariamieji, kurių dalis yra suimti. Likusių nusikalstamo susivienijimo narių atžvilgiu ikiteisminis tyrimas tęsiamas, praneša Vilniaus apygardos prokuratūra.

Įtariamieji kaltinami, kad dalyvaudami nusikalstamo susivienijimo veikloje, išplatino ne mažiau kaip 63 kilogramus amfetamino ir metamfetamino, apie 10 kilogramų kanapių ir jų dalių, apie vieną kilogramą kokaino, maždaug 400 gramų heroino ir per 13 tūkst. psichotropinio poveikio tablečių.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą specialiai tam buvo sudaryta tyrimo grupė, kurioje – dvylika Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo (ONKT) skyriaus bei Vilniaus miesto bei rajono apylinkės prokurorų, taip pat penki Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo (ONT) padalinių pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai sostinėje aptiko patalpas, kuriose veikė šio nusikalstamo susivienijimo laboratorija – čia buvo gaminamas amfetaminas.

Per kratas buvo rasta 15 įvairių kalibrų ir kategorijų šaunamųjų ginklų, priklausiusių nusikalstamo susivienijimo nariams, taip pat apie 120 šovinių.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po policijos atlikto ilgalaikio operatyvinio tyrimo. Sulaikant įtariamuosius buvo pasitelkti antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai.

„Turint galvoje didžiulę bylos apimtį ir sudėtingumą, ikiteisminį tyrimą baigėme per tikrai trumpą laiką, – sakė šios tyrimo grupės vadovas Vilniaus apygardos prokuroras M. Bliuvas. – To pasiekėme itin glaudžiai bendradarbiaudami su Lietuvos kriminalinės policijos biuro ONT padalinių pareigūnais“.

Penktadienį byla, kurią sudaro 54 tomai, buvo išgabenta į Vilniaus apygardos teismą.

Įstatyme tam, kas organizavo ar vadovavo šaunamaisiais ginklais, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis ginkluotam nusikalstamam susivienijimui, numatyta laisvės atėmimo nuo 10 iki 20 metų arba įkalinimo iki gyvos galvos bausmė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.