aA
Vietos „unabomberiu“ Šiaulių policijos pareigūnų vadinamas 24 metų A. K. užsidirbo dar vieną baudžiamąją bylą – gruodžio 2-ąją Šiaulių apylinkės teisme jis pasipriešino konvojaus policininkams.
Šiaulių tardymo izoliatorius
Šiaulių tardymo izoliatorius
© A.Didžgalvio nuotr.

Nors vaikinui dar tik 24-eri, jis teistas jau 9 kartus. Pirmąkart A. K., 15-metis, buvo teisiamas už vagystę. Vėliau jo nusikaltimai agresyvėjo: plėšimai, sveikatos sutikdymas, viešosios tvarkos pažeidimai. Na, o praėjusių metų kovą jo elgesys sutrikdė Dainų mikrorajono gyventojus ir sukėlė nerimą pareigūnams, praneša Šiaulių apygardos policija.

Kovo 18-osios vakare policijos budėtojus pasiekė pranešimas, kad Lyros g. 7-ojo namo kieme, smėlio dėžėje, įvyko net du sprogimai. Kitos dienos vidurdienį buvo gauta dar viena žinia apie vienas po kito nugriaudėjusius sprogimus „Romuvos“ pagrindinės mokyklos stadione. Trenksmas buvo toks stiprus, kad įsijungė aplinkui stovėjusių automobilių signalizacijos. Teritorija skendo dūmuose, o sniegas sprogimo vietoje nusidažė rožine spalva. Dėl viešosios tvarkos pažeidimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Po poros savaičių policijos pareigūnai gavo operatyvinės informacijos, kas galėjo padaryti šį nusikaltimą. Balandžio 7 d. buvo sulaikytas ir į areštinę uždarytas A. K. Jo bute ir pagalbinėse patalpose rasta prietaisų bei medžiagų, iš kurių galima pasigaminti sprogstamąjį įtaisą. Tai - ne karo pramonėje naudojamos sprogstamosios medžiagos, o chemikalai, iš kurių mišinio jaunimas mėgsta pasigaminti savadarbius sprogstamuosius įtaisus ir naudoti juos vietoje petardų bei fejerverkų. Manoma, kad, tokiu tikslu sulaikytasis juos ir pasigamino, nes pinigų tokiems daiktams pirkti parduotuvėje, anot jo, neturėjęs.

Pasigaminęs sprogstamuosius įtaisus, juos nutarė išbandyti namo kieme esančioje smėlio dėžėje ir mokyklos stadione, net nesusimąstęs apie tai, kad tokie bandymai gali baigtis žmonių traumomis. Šių metų spalio pradžioje už savadarbių pirotechninių gaminių sprogdinimą, trikdant visuomenės rimtį ir tvarką, A. K. išklausė teismo nuosprendį - vieneri metai ir 4 mėnesiai nelaisvės.

Laukdamas nuosprendžio, vaikinas sugebėjo dar nusikalsti. Neseniai jam pareikšti įtarimai dėl šių metų rugsėjo 28 d. įvykdyto plėšimo. Įtariama, kad K. Korsako g. gyvenamojo namo kieme A. K. su dviem draugužiais sumušė ir apiplėšė vaikiną, kuris neteko pinigų bei sidabrinės grandinėlės ir dėl veido bei pilvo sumušimo, galvos smegenų sukrėtimo atsidūrė ligoninėje. Po šio įvykio A. K. ėmė slapstytis, tačiau po keleto dienų buvo surastas ir uždarytas į areštinę.

Gruodžio 2 d. jis buvo atvežtas į Šiaulų miesto apylinkės teismą, kuriame vyko nuo jo nukentėjusio asmens apklausa. Jos metu A. K. reiškė pretenzijas ir nepasitenkinimą, tad teisėjas pareigūnų paprašė jį išvesdinti. Vedamas vaikinas metėsi link nukentėjusiojo. Kadangi A. K. priešinosi pareigūnams, teko su juo susigrumti. Grumtynių metu Konvojaus būrio postiniai nenukentėjo, tik vienam jų suplėšyta uniformos striukė. Vaikinas nuvežtas į tardymo izoliatorių, dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojams pradėtas ikiteisminis tyrimas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.