aA
Iki narystės Europos Sąjungoje (ES) lieka vis mažiau laiko, o apkalta užsiėmusiam Lietuvos Seimui iki gegužės 1-osios liko priimti 61, po jos - dar 6 su Lietuvos naryste ES susijusius įstatymus. "Skubos tvarka", bet tai įgyvendinti būtina, rašo dienraštis "Verslo žinios".
Europos Sąjunga, euras
Europos Sąjunga, euras
© Reuters/Scanpix
"Dabar Seime nuomonės skiriasi dėl 10-14 eurointegracinių įstatymų, beveik visi jie susiję su verslu. Tai atliekų tvarkymo, statybos, audito ir kt. įstatymų pataisos. Teoriškai mes negalime pavėluoti priimti nė vieno įstatymo, nes dėl to galime sulaukti bylos Europos Teisingumo Teisme", - sakė Vytenis Andriukaitis, Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas.

Nors su eurointegraciniais įstatymais ir vėluojama, jau patvirtinta tvarka, kaip Lietuvos institucijos pasidalys Europos reikalų naštą.

Lietuvos pozicijas ES teisės aktų klausimais koordinuos Vyriausybės kanceliarija, tvirtins Seimas, o pozicijas rengs atitinkamų ministerijų ekspertai, konsultuodamiesi ir su verslo organizacijomis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.