aA
Tinklalapis "WikiLeaks" penktadienį paskelbė esantis priverstas išsijungti dėl jo domeną palaikančios JAV interneto paslaugų teikimo bendrovės sprendimo, taip pat užsimindamas apie naują prieš jį nukreiptų masinių kibernetinių atakų bangą.
„WikiLeaks“: mus nužudė JAV interneto paslaugų teikėjai
© AFP/Scanpix

"WikiLeaks.org domenas nužudytas JAV (bendrovės) everydns.net po įtariamų masinių atakų", - sakoma pranešime, kuris buvo paskelbtas "WikiLeaks" svetainėje socialiniame tinkle "Twitter".

"IŠLAIKYKITE MUS STIPRIUS", - rašoma žinutėje, prie kurios buvo pridėta nuoroda į tinklalapį, kuriuo galima paaukoti šiam projektui, paviešinusiam daugybę įslaptintų JAV diplomatinio susirašinėjimo dokumentų.

Bendrovė "EveryDNS" pranešė teikusi domeno WikiLeaks.org vardo palaikymo paslaugą (DNS) iki penktadienio 3 val. Grinvičo (5 val. Lietuvos) laiku, o vėliau ją nutraukusi.

"Kaip ir kitiems EveryDNS.net tinklo vartotojams, ši paslauga buvo teikiama nemokamai. Paslaugos teikimas buvo nutrauktas įgyvendinant ir laikantis EveryDNS.net "Priimtino naudojimo politikos", - sakoma pranešime. - Šis įsikišimas kyla iš fakto, jog wikileaks.org tapo daugybinių paskirstyto atsisakymo aptarnauti (Distributed Denial od Service, DDoS) atakų taikiniu."

"Šios ir (tikėtinos) būsimos atakos kelia pavojų EveryDNS.net infrastruktūros, kuri užtikrina prieigą prie beveik 500 tūkst. kitų tinklalapių, stabilumui", - pabrėžė kompanija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.