aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad rinkimų rezultatai "patvirtino piliečių ryžtą paremti pastaruosius ketverius metus vykdytą kursą". "Be šios paramos būtų sunku dirbti toliau", - sakė V.Putinas per susitikimą su vyriausybės nariais.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas
© AFP/Scanpix
Jis prisipažino, kad jam "buvo be galo svarbūs ne tik teigiami rinkimų rezultatai, bet ir jų kokybė, turint galvoje rinkėjų aktyvumą ir už dabartinį prezidentą balsavusiųjų procentą".

Kreipdamasis į vyriausybės narius, V.Putinas pabrėžė, kad "rinkimų rezultatai - tai avansas ir man, ir jums". "Šis rezultatas atspindi dideles šalies piliečių viltis, kad mes su jumis dirbsime veiksmingai", - sakė prezidentas.

V.Putinas taip pat sakė esąs įsitikinęs, kad Rusijos žmonės pritars "vadinamiesiems nepopuliariems sprendimams", jei jie bus pagrįsti ir apgalvoti.

"Esu tikras, kad, nors ir kokie griežti ir rinkos padiktuoti būtų šie sprendimai, bet jei jie bus pagrįsti ir gerai parengti, žmonės juos supras ir parems", - pareiškė prezidentas, pirmadienį susitikęs su vyriausybės nariais.

Pažymėjęs, kad "mes dažnai kartojame frazę apie vadinamųjų nepopuliarių sprendimų būtinumą", V.Putinas akcentavo, kad "turime priimti ne nepopuliarius, bet reikalingus sprendimus". "Butų komunalinio ūkio griovimas, prastų paslaugų teikimas sveikatos apsaugos srityje, švietimo sistemos nesklandumai - kas čia gali būti populiaraus? Reikalingi aiškūs, suprantami, pagrįsti ir apgalvoti sprendimai šiose ir kitose srityse", - kalbėjo V.Putinas.

Prezidentas išreiškė viltį, kad "būtent šitaip dirbti bus nusiteikę" vyriausybės nariai. "Tikiuosi, jog jį (vyriausybės darbą) diktuos ne efemeriškas istorinis supratimas, bet noras gerinti Rusijos piliečių gyvenimą, kad Rusija taptų klestinčia šalimi, o žmonės pajustų rezultatus artimiausioje ateityje", - pažymėjo V.Putinas.

Ministras pirmininkas Michailas Fradkovas savo ruožtu patikino prezidentą, kad vyriausybė "taip organizuoja darbą, kad pasinaudotų tuo, jog mūsų liko mažiau, bet darbas turi būti atliekamas geriau".

Vyriausybės vadovas pranešė, kad prieš kiekvieną kabineto posėdį jo nariai "intensyviai diskutuoja, tikslina svarbius klausimus, kad galėtų juos prieinamai paaiškinti visuomenei".

Pasak M.Fradkovo, "laikydamiesi tokios nuostatos mes būsime skaidresni ir suprantamesni".

Premjero nuomone, "iš kiekvieno vyriausybės nario reikalaujama iš principo naujo požiūrio į profesionalumą ir atsakingumą". "Šitai mes pažadame ir dirbdami naująja sudėtimi būtinai padarysime", - garantavo premjeras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.