aA
Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK)vienbalsiai pritarė Lietuvos diplomatinių santykių su Libija užmezgimui.
Transparent globe
Libija anksčiau buvo laikoma terorizmą remiančia šalimi, tačiau 2003 metų viduryje ši šalis griežtai atsiribojo nuo praeityje turėtų ryšių su teroristinėmis organizacijomis, deklaravo atsisakanti masinio naikinimo ginklų kūrimo programų, įsileido į šalį tarptautinius ekspertus ir pareiškė norinti susigrąžinti tarptautinės bendrijos pasitikėjimą.

"Libijos valdžios veiksmų atvirumas, nuoseklumas bei vykdomo bendradarbiavimo tęstinumas, naikinant turimas masinio naikinimo ginklų atsargas bei supažindinant Jungtinių Tautų inspektorius su masinio naikinimo ginklų kūrimo detalėmis, pakeitė tarptautinės demokratinės bendrijos požiūrį į šią šalį", - rašoma pirmadienį paskelbtame URK pranešime.

Pasak pranešimo, "Lietuvai diplomatinių santykių su Libija užmezgimas būtų natūralus artėjančios narystės Europos Sąjungos (ES) kontekste, kur Lietuvai jau dabar tenka sėdėti prie bendro stalo su šios valstybės atstovais".

Pastaruoju metu JAV, ES ir kitos valstybės įvardija Libiją kaip teigiamų permainų pavyzdį regiono valstybėms, visų pirma toms, kurios slepia informaciją apie jų vykdomas masinio naikinimo ginklų programas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.