aA
Vaikų užimtumas ir prevencinė veikla turi tapti vietos bendruomenių uždaviniu, o suinteresuotų institucijų veikla šioje srityje vienijama ir koordinuojama. Taip nuspręsta šiandien švietimo ir mokslo ministro Algirdo Monkevičiaus iniciatyva vykusiame pasitarime, kuriame dalyvavo policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius, Lietuvos savivaldybių asociacijos bei Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos atstovai, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.
Paaugliai
Paaugliai
Artimiausiu metu bus įsteigta koordinacinė grupė, kuri jungs vaikų ir jaunimo užimtumu bei prevencine veikla besirūpinančių žinybų, savivaldos, nevyriausybinių organizacijų atstovus.

Koordinacinės grupės uždavinys – telkti bendras mokyklų, policijos, vietos bendruomenių, seniūnijų jėgas užimant vaikus po pamokų, atostogų metu, organizuojant moksleivių teisinį švietimą, dirbant su asocialiomis šeimomis bei nusikalsti linkusiais vaikais ir jaunuoliais.

„Mokyklos, taip pat ir neformalaus ugdymo įstaigos, daug dirba organizuodamos popamokinę ir prevencinę veiklą. Tačiau viena mokykla nėra pajėgi apsaugoti vaikus nuo neigiamų įtakų. Todėl labai skatiname vietos bendruomenes, seniūnijas aktyviau įsijungti į šį darbą. Kur stipri bendruomenė, ten mažesnis ir nusikalstamumas“, - sakė švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius.

Šiemet Švietimo ir mokslo ministerija pirmą kartą paskelbė kompleksinį prevencijos ir vaikų užimtumo konkursą. Konkurse gali dalyvauti įvairias užimtumo formas siūlančios švietimo įstaigos, seniūnijos, nevyriausybinės organizacijos. Mokyklos ypač skatinamos atverti sporto sales, kompiuterių klases ir po pamokų ar per moksleivių atostogas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.