aA
Šalčio aukomis šią savaitę Lietuvoje tapo dar bent du žmonės, BNS ketvirtadienį patvirtino medikai. Paskutinė šalčio auka - trečiadienį Šiauliuose miręs 60-metis vyras iš Kuršėnų. Šiaulių ligoninės atstovė spaudai Nijolė Jurgilienė sako, kad jis buvo netvarkingo gyvenimo būdo, išgeriantis.
Nuo šalčio Lietuvoje šią savaitę mirė dar bent du žmonės
© DELFI / Valdas Kopūstas

"Iš Kuršėnų buvo atvežtas greitosios medicinos pagalbos automobiliu, buvo ryškūs sušalimo požymiai - buvo prasidėjęs inkstų kraujo apytakos nepakankamumas, labai žema temperatūra", - sakė ligoninės atstovė.

"Priėmimo skyrius, įvertinęs jo situaciją, iškart perkėlė jį į reanimacijos skyrių. Buvo taikytas visas įmanomas gydymas, bet jis nedavė rezultatų, ir tas žmogus reanimacijoje mirė", - teigė N.Jurgilienė.

Pirmadienį Vilniuje mirė panašaus amžiaus vyras. Jis girtuokliavo, tačiau kartu buvę sugėrovai neįleido vyro į namus. Likęs lauke neblaivus vyriškis sušalo ir medikai jam nebegalėjo padėti, BNS sakė Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja Vanda Pumputienė.

Pasak jos, pastaruoju metu kasdien nuo šalčio nukenčia 4-5 žmonės. "Apie 80 proc. atvejų yra susiję su alkoholio vartojimu", - sakė V.Pumputienė.

Dar vienas asocialus žmogus vos nemirė Alytuje. Alytaus apskrities S.Kudirkos ligoninėje patyrusį klinikinę mirtį vyriškį medikams pavyko atgaivinti, nors jo kūno temperatūra buvo labai nukritusi, BNS sakė ligoninės direktoriaus pavaduotoja medicinai Vaiva Savickienė.

Taip pat trečiadienį į Alytaus ligoninę pristatytas vyras stipriai nušalusiomis rankomis. Medikai kol kas stebi, ar atsistatys kraujotaka.
Pirmosios šalčio aukos Lietuvoje užfiksuotos praeitą savaitę.

Sinoptikai prognozuoja, kad Lietuvoje kiek atšilti turėtų savaitgalį.
Penktadienio naktį dar truputį pasnigs, pustys ir atšals iki 13 laipsnių šalčio. Dieną turėtų būti nuo 4 iki 9 laipsnių šalčio. Šeštadienio naktį prognozuojama 6-11, dieną 1-6 laipsniai šalčio, pajūryje apie bus apie 0.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.