aA
Imigracijos tarnybos pareigūnai praėjusį trečiadienį per reidą „Cookie Man“ sausainių fabrike Ešeryje (D.Britanija) suėmė 45 moteris, įtariamas nelegaliu darbu. Tarp nelegalių būta ir Lietuvos piliečių. Vėlų vakarą reidą vykdę pareigūnai į pagalbą išsikvietė ir kelias gaisrininkų brigadas, nes 30 darbininkių, norėjusių išvengti arešto, pabėgo ir pasislėpė ant fabriko stogo.
kaminas, stogas
Operacijos metu imigracijos tarnybos pareigūnai apklausė apie 300 fabriko darbuotojų.

Tarp suimtųjų moterų būta ukrainiečių, lietuvių, Bolivijos ir Brazilijos piliečių. Visos jos nugabentos į policijos nuovadas apklausti.

Policija vėlai vakare, 10 val. 45 min., išsikvietė gaisrininkų brigadas iš Ešerio ir Voltono. Gaisrininkų buvo prašoma padėti surasti pabėgusias fabriko darbuotojas.

Gaisrininkai virš fabriko įrengtas saugyklas naršė iki vidurnakčio, tačiau jų pastangos buvo bergždžios. Manoma, kad moterys pabėgo stogais.

Policija tiria suimtųjų moterų imigracijos statusus. Jei jos neturi tinkamų leidimų dirbti, jų laukia deportacija iš D.Britanijos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.