aA
Dėl ryklių puldinėjimų buvo uždaryti keletas Egipto kurorto Šarm El Šeicho paplūdimių, praneša lenta.ru.
Dėl ryklių puldinėjimų uždaryti Šarm El Šeicho paplūdimiai
© AFP/Scanpix

Draudžiama maudytis paplūdimių zonose Nabq, Naama-bay, Shark-bay, bei viešbučių paplūdimiuose, esančiuose šiose zonose. Paplūdimiuose ryklius masalu bando išvilioti ryklių medžiotojai. Tikimasi, kad greitai draudimas maudytis bus panaikintas.

Per pastarąsias dvi dienas Egipto Raudonojoje jūroje rykliai keletą kartų užpuolė žmones. Skirtingos agentūros pateikia skirtingus duomenis apie nukentėjusiųjų kiekį ir įvykių datas. Internetiniame portale rian.ru teigiama, kad antradienį (lapkričio 30 dieną), ryklys užpuolė du rusus - vyrą ir moterį, bei stipriai sužeidė abiejų kojas, o moteriai buvo pažeista ir nugara. Teigiama, kad gruodžio 1 dieną nukentėjo dar du Rusijos turistai – rykliai nukando jiems rankas.

Internetiniame portale interfax.ru teigiama, kad moteris, kurią ryklys užpuolė antradienį, yra Ukrainos pilietė, o trečiadienį nuo jūrų plėšrūnų nukentėjo trys žmonės.

Kol kas nėra žinoma, kokia ryklių rūšis užpuolė turistus. Greičiausiai tai bus rifinis arba ilgapelekis ryklys. Abi rūšys ypatingai retai puola žmones ir yra laikomos nepavojingomis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.