aA
Policijos pareigūnai suvalgė picas nusikaltimo vietoje, ir tik po to suprato, kad jas užsisakė nusikaltimu įtariami asmenys, todėl jas reikėjo išsaugoti kaip įkalčius, praneša „The Telegraph“.
Pica
Pica
© Corbis

Herdforšyro policijos pareigūnai dvi storapades picas nusipirko su nuolaida iš jas pristačiusio „Domino‘s“ picerijos darbuotojo, ir jas suvalgė.

Kaltintojai teisme pareiškė, kad picas užsisakė gauja narkotikų prekeivių, įsiviliojusių vieną asmenį, kuris, jų manymu, užėmė jų teritoriją, į namą Baldocke, Hertse, kuriame gyvena 42 m. Anthony Costello. Vėliau savo auką, kurios tapatybė negali būti atskleista dėl teisinių priežasčių, buvo žiauriai kankinama, bet balandžio 21 d. sugebėjo pabėgti. Jis paskambino į policiją ir į įvykio vietą buvo išsiųsti du pareigūnai.

Nusikaltėliai paspruko iš namo iki policininkų atvykimo, tačiau jie jau buvo spėję užsisakyti picą iš vietos picerijos „Domino's Pizza“. Atvykę į nusikaltimo vietą, policininkai rado sutrikusį picų pristatytoją, ir nusipirko iš jo picas su nuolaida.

Kaltinimui atstovaujanti teisininkė Sally Meaking-McLeod pasakė, kad pareigūnai suvalgė picas, nesuvokę, kad tai įkalčiai, kuriuos reikia išsaugoti tolesniam tyrimui.

Kitą dieną kitas pareigūnas rado picos dėžes policijos automobilio bagažinėje. Tuščios dėžės buvo konfiskuotos ir pateiktos teismui kaip įkaltis.

S. Meaking-McLeod pasakė teismui, kad ant dėžių užrašytas įtariamųjų adresas, laikas, kai picos buvo užsakytos, ir mobilaus telefono numeris.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.