aA
Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) pirmininkas Vytautas Šustauskas sieks, kad trys iš jo partijos frakcijos pašalinti buvę bendražygiai netektų Kauno tarybos narių mandatų.
Vytautas Šustauskas
Vytautas Šustauskas
© ELTA
Spaudos konferencijoje trečiadienį jis pranešė, kad liepos 26 dieną prie Kauno savivaldybės organizuojamas piketas, kuriame bus reikalaujama, kad iš partijos frakcijos miesto taryboje pašalinti broliai Gediminas ir Antanas Budnikai bei Gražina Tamulytė atiduotų mandatus.

Pasak LLS lyderio V.Šustausko, "jie išdavė partijos interesus".

Kauno vicemeras G.Budnikas ir tarybos narė G.Tamulytė iš LLS frakcijos buvo pašalinti pirmadienį, o miesto tarybos Ūkio komiteto pirmininkas A.Budnikas - prieš dvi savaites.

Iš partijos narių sąrašo A. ir G.Budnikai bei G.Tamulytė turėtų būti išbraukti rugsėjo mėnesį įvyksiančiame partijos suvažiavime.

Sovietmečiu kartu su V.Šustausku "Metalo" įmonėje dirbęs A.Budnikas buvo vienas pirmųjų prieš šešerius metus įkurtos LLS narių.

Lietuvos įstatymai nenumato, kad pagal partijų sąrašus renkami tarybos nariai, išstoję iš partijos, turėtų grąžinti mandatus.

Dėl nesutarimų su partijos lyderiu iš frakcijos pašalinti Kauno tarybos nariai teigia, kad "nenori paklusti V.Šustausko diktatui", be to, išsiskyrė jų nuomonės dėl privatizavimo reikalų.

"Kas buvo ta Tamulytė, kol pagal mūsų sąrašą nepateko į tarybą? Niekas, ją pažinojo tik jos brolis ir pusbrolis", - spaudos konferencijoje sakė "gatvės politiko" reputaciją turintis Seimo narys V.Šustauskas.

Apie buvusį bendražygį A.Budniką LLS lyderis sakė, kad "jis neišlaikė valdžios ir pinigų išbandymo". V.Šustauskas kaltino A.Budniką giminių įdarbinimu savivaldybės įmonėse.

"Atimti mandatus - principinis klausimas, ir mes to sieksime", - teigė Kauno tarybos narys, LLS frakcijos narys Karolis Bruder.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.