aA
Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai penktadienį, kovo 12 d., Sudargo kelio poste sulaikė iš Rusijos federacijos Kaliningrado srities į Lietuvą bandytą įvežti stambią rusiškų kontrabandinių cigarečių siuntą, kurios vertė juodojoje rinkoje gali siekti apie 90 tūkst. litų,- sakoma pranešime spaudai.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės (MKT nuotrauka)
Krovininį vilkiką VOLVO vairavęs Rusijos pilietis V. N. deklaravo važiuojantis be krovinio, tačiau Sudargo kelio poste buvę MKT pareigūnai nusprendė detaliai patikrinti automobilį. Patikrinimo metu vilkiko puspriekabės-furgono viršutinėje dalyje-stoge ir apatinėje dalyje-grindyse, buvo rastos slėptuvės, prigrūstos kontrabandinių cigarečių. Iš viso rasta 75 870 pakelių cigarečių „Dukat“, „Saint George“, „Bond“, „L&M“ ir „Bairon“, visos – su rusiškomis banderolėmis. Juodojoje rinkoje aptiktos cigaretės kainuotų daugiau nei 90 tūkst. litų.

Krovininio vilkikas ir kontrabandinės cigaretės sulaikyti, dviems paroms buvo sulaikytas ir minėtas vilkiko vairuotojas (pasibaigus sulaikymo terminui, teismo sprendimu Rusijos pilietis V. N. buvo suimtas dviem savaitėms). MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kovo 12 d. su cigarečių kontrabanda sulaikytas vilkikas – jau trečias, muitinės kriminalistų sulaikytas per pastarąsias dvi savaites. Kovo 3 d. MKT ir VSAT pareigūnai Kybartų kelio poste sulaikė du krovininius vilkikus, kuriais į Lietuvą iš Rusijos mėginta įvežti 2 mln. 500 tūkst. vnt. kontrabandinių cigarečių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.