aA
Vakar pavakare Vilkaviškio rajoną apskriejo kraupi žinia. Per avariją žuvo savivaldybės administracijos direktorius 51 metų Sigitas Kasparaitis ir vicemeras 63 metų Jonas Meškauskas. Gyvas liko tik kartu važiavęs meras 52 metų Algirdas Bagušinskas. Į ligoninę nugabento rajono vadovo būklė vakar buvo labai sunki. Visi jie – bendražygiai, Socialdemokratų partijos nariai.
Vilkaviškis sukrėstas vadovų netekties
© "Santaka"

Pirmoji avariją pastebėjo Vištyčio seniūnijos darbuotoja. Ji važiavo pro šalį ir pamatė pakelės griovyje į medį atsitrenkusį savivaldybės automobilį. Šalia jo gulėjo du vyrai. „Ji man paskambino ir drebančiu balsu pasakė apie avariją. Liepiau kuo greičiau skambinti pagalbos telefonu 112”, – vakar „Lietuvos rytui” pasakojo Vištyčio seniūnas Bronislovas Polita.

"Man apie kolegų žūtį buvo pranešta netrukus po įvykio. Gal dar nebuvo nė pusės penkių. Iš pradžių mums pasakė, kad apsivertė merijai priklausantis automobilis. Mudu su vairuotoju nedelsdami nuvažiavome į avarijos vietą. Tuo, ką išvydome, buvo sunku patikėti", - negalėdamas atsitokėti po patirto sukrėtimo „Lietuvos žinioms“ pasakojo Vilkaviškio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Saulius Vabalas.

Kai jis atvyko į nelaimės vietą, sunkiai sužeistas meras jau buvo išvežtas į ligoninę, vicemero J.Meškausko kūnas gulėjo už kelių metrų nuo apvirtusio automobilio. Manoma, kad J.Meškauskas per avariją iš automobilio buvo išsviestas. Administracijos direktoriaus S.Kasparaičio palaikus gelbėtojai ištraukė iš sumaitotos mašinos. "Kai man parodė, kur guli pridengtas administracijos direktoriaus kūnas ir paprašė jį atpažinti, ne iš karto supratau, kad tai tikrai Sigitas. Tik iš jo dėvėtos striukės atpažinau", - susijaudinęs kalbėjo S.Vabalas.

Vakar „Lietuvos ryto” kalbinti savivaldybės darbuotojai teigė nežinoję, kur prieš pietus išsirengė trys vadovai: „Matėme, kaip vienas apsirengė ir išėjo, po to – kitas. Meras tepasakė: „Mes čia truputį važiuojame. Po trečios valandos grįšime.”

Vakarykštė tragedija sukrėtė ir Socialdemokratų partijos vadovą Seimo narį Algirdą Butkevičių. Šio rajono politikai – seni jo bendražygiai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.